İmplant Tedavisi

İmplant tedavisi Nedir ve Nasıl Yapılır?

İmplant nasıl yapılır?
İmplant nasıl yapılır?

İmplant herhangi bir nedenden dolayı kaybedilmiş olan doğal dişlerin yerine, çene kemiğine yerleştirilen yapay diş köklerdir. Genellikle vücut dokularıyla en uyumlu en az alerjik olan ve en az reaksiyon oluşturan madde olan titanyumdan yapılırlar. İmplantın yapılış amacı; diş eksikliklerinin olduğu durumlarda hastalara daha rahat bir kullanım ve daha iyi bir estetik sağlamaktır. uygulanması; cerrahi yöntemlerle gerçekleşir . Yaklaşık olarak 30-60 dk. süren ve lokal anestezi altında yapılan bir işlem ile çeneye implant ( vida ) yerleştirilir. İster tek diş, ister birden fazla diş eksikliğinde veya tam dişsizlikte ,eğer implant yerleştirmeye uygun miktarda kemik varsa, her vaka için implant kullanılabilir. Yeterli kemik miktarı olmadığı durumlarda ise ileri cerrahi teknikler ile önce yeterli miktarda kemik oluşması sağlanır ve implantlar böylelikle uygulanabilir. 

İmplantın uygulanmasının yapıldığı durumlar

  • Bir veya daha çok diş eksikliği olan ve çenedeki boşluğun yanındaki dişlerin köprü yapmak için kesilmesinin istenmediği durumlar.
  • Çenenin en arkasındaki dişin olmadığı ve dolayısıyla köprü yapılamayan durumlar. Bu durumdaki hastaların çoğunun hareketli (takıp – çıkarılan / kancalı ) protez kullanmak istememesi nedeniyle implant yapılarak daha kullanışlı olan implant destekli porselen köprü kullanılabilir…
  • Tamamen dişsiz çenelerde total ( damak ) protez kullanılmasının mümkün olamadığı veya hasta tarafından istenmediği durumlar. Bu durumda her çeneye kemiğin durumuna göre bir veya bir kaç implant yerleştirilerek bu implantların üzerine çeşitli tarzlarda protezler yapılır.
İmplant
İmplant

İmplantların yerleştirilmesi için uygulanan tedavi aşamaları

İmplant tedavileri üç aşamadan oluşur. Cerrahi aşaması iyileşme süreci aşaması ve üst yapı aşaması. İmplantlar cerrahi yöntemiyle yerleştirildikten sonra ortalama 2 ay alt çene uygulana implantlarda 3 ila 4 ay da üst çenede uygulanan implantlar da iyileşme ve implantın etrafında kemik oluşma süreci beklenir. Bu bekleme süresi “osteointegrasyon” denilen implantın çene kemiğiyle biyolojik olarak kaynaşması için gerekli olan süredir. Bu süreler cerrahinin şekline, kemik tozu ve canlı kemik ekleme ve ileri cerrahi yöntemlerin farklılaşmasına ve kullanılan imlantların yüzey özelliklerine göre 1,5 ay ile 6-10 ay gibi kısa ve uzun süreler olarak değişebilmektedir.

İmplantı yerleştirirken ağrım olacak mı?

Diş implantları lokal anestezi altında çene kemiğine yerleştirilirler. Bu nedenle operasyon sırasında operasyon bölgesi uyuştuğu için ağrı duyulmaz. Operasyondan 3-4 saat sonra anestezinin etkisi geçtiğinde hafif bir ağrı hissedebilirsiniz. Bu ağrı düzeyi kişiden kişiye değişebildiği gibi dayanılmayacak şekilde değildir. Bu ağrıları azaltmak için Mustafa Tuncer Diş Kliniği nin diş hekimi leri size reçete ve operasyon sonrası yapılacakların listesini yazılı olarak tavsiye edecektir.

İmplant tedavisi pahalı mıdır?

Kullanılan tüm malzemenin özel olması ve kaliteli implant üretimi için yüksek teknolojiye gereksinim duyulması tedavinin ücretini belirlemektedir, implant tedavisinde, sağlıklı dişlere hiçbir şekilde dokunulmadığından, çoğunlukla implant yerine yapılabilecek yüksek nitelikli diğer bir protezle karşılaştırıldığında fiyat açısından çok büyük bir farklılık görülmeyecektir. Aslında implant tedavisinin daha uzun ömürlü olduğu düşünüldüğünde implant tedavisi diğer seçeneklere göre zaman içinde daha ucuza gelecektir. Bu yüzden implant tedavisi Antalya diş hekimi Mustafa Tuncer için diş tedavilerinin bir parçası olmuştur.

Yol Tarifi Bizi Arayın Whatsapp